Waarom een newborn film zo leuk is

Blog

Ik hoor zo vaak kersverse ouders zeggen: ‘’Het gaat zo snel! Bleef die spruit maar zo klein!’’ En dat kan ik me maar al te goed voorstellen, baby’s zijn zo schattig en leuk! Stoppen met groeien doen ze natuurlijk niet (en gelukkig maar), maar je kunt deze mooie periode op beeld wél blijvend vastleggen. Op mooie foto’s bijvoorbeeld, maar bewegend beeld brengt de herinnering nóg echter tot leven. Je bent weer even helemaal terug in dat ene moment op die ene dag.

Een lach, een lieve blik naar elkaar, de beweging van je kindje; allemaal momenten die in een video veel meer gaan leven dan op een stilstaande foto. Met een newborn film heb je dus een blijvende herinnering in huis. Fris Film kan zo’n prachtige, persoonlijke newborn film voor je maken. Komt dát even goed uit 😉

Bewegend geboortekaartje

Een veelgehoorde opmerking die ik van ouders krijg is ”maar wij zijn toch helemaal niet interessant genoeg voor een video?”. Een totaal onterechte gedachte! Het alledaagse, de pure momenten, dát is juist wat een newborn video zo mooi maakt. Een flesje, een badje, een slaapje, een voeding en een knuffel. Maar ook details als de babykamer, de felicitatiekaartjes, de straat waar jullie wonen en eventuele broertjes, zusjes en huisdieren worden vastgelegd. Ik film het verhaal van jullie dag, zonder te veel te regisseren.

Je kunt een newborn film ook wel zien als een bewegend geboortekaartje. Veel mensen gebruiken het als aanvulling op het traditionele geboortekaartje en er zijn zelfs mensen die het geprinte kaartje helemaal achterwege laten. Ik moest wel lachen om een opmerking van een vader waar ik laatst een video voor maakte: ”We hebben de newborn film meteen doorgestuurd naar iedereen die we kenden. Dan hebben zij onze kleine toch al even gezien en houden wij de grote stroom kraamvisite nog even op afstand zodat we nog even met z’n drietjes kunnen zijn.” Zo had ik het nog niet eens bekeken! Wat je ook doet met een newborn film: het is creatief, vernieuwend én onvergetelijk. Dat beamen deze ouders ook:

”Na wat eerder gemaakt werk van Fleur te hebben gezien, besloten wij ook dat we een newborn film wilden laten maken. Op de dag dat Fleur kwam filmen was het heel relaxed en hadden we eigenlijk amper door dat ze aan het filmen was. We konden zelf aangeven wat we sowieso graag in het filmpje terug zouden willen zien en daarnaast gaf Fleur ons nog wat handige ideeën. Het resultaat is heel gaaf en hoe vaker we het filmpje terug kijken hoe leuker hij wordt. Heel mooi gedaan en absoluut een aanrader, zo’n kleintje veranderd snel en hoe bijzonder is het dan om de eerste weken weer terug te kunnen kijken!”

Kraamcadeau

Rompertjes, babykleding, knuffeltjes: het zijn allemaal superschattige kraamcadeau’s. Heel leuk, maar ook een beetje standaard. Wil je het over een originelere boeg gooien en een (on)betaalbaar cadeau geven? Dan is een newborn film misschien wel een heel leuk idee. Geef het samen met familie of vrienden en bezorg de kersverse ouders een onvergetelijke en blijvende herinnering.

Heb je interesse in een newborn film of wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de newborn pagina. Wil je meer voorbeelden zien? Laat het me weten, dan stuur ik je meer video’s op die ik eerder heb gemaakt.

♥ Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.