Video als antwoord op Corona

Blog

Video is booming. Dat wist ik als videograaf natuurlijk al lang, maar het lijkt alsof het kwartje nu langzaam ook bij elk ander bedrijf valt. En zeker in deze Corona tijd, wanneer je niet altijd face-to-face contact met je klant kunt hebben, is video hét communicatiemiddel om hen wel te bereiken. En te raken.

Video als communicatiemiddel

Het Corona virus brengt een hoop ellende met zich mee. Daar is iedereen het over eens. In deze blog beperk ik me tot de bedrijven die geraakt worden. Want bijna al mijn klanten maken dat mee. Gelukkig heb ik ook hele creatieve klanten. Zij worden creatief van tegenslag en bedenken concepten die in het ‘nieuwe normaal’ passen en zelfs daarna ook nog ontzettend origineel zijn. Ik hou daarvan. In deze blog zet ik twee van die creatieve ondernemers/bedrijven in het zonnetje, waarvoor ik de laatste tijd aan de slag ben gegaan.

Vink Bouw – bouwvideo

Vink Bouw is zo’n mooi voorbeeld. Voor hen maakte ik twee video’s waarin ik de kopers van hun projecten in een mooie video meeneem op de bouwplaats. Zo kunnen ze toch de voortgang blijven zien en meegenieten van het bouwproces. Een slimme zet, kopers zullen dit altijd blijven onthouden; een mooie mond-op-mond-reclame is geboren. Daarnaast is zo’n video natuurlijk breed inzetbaar. Op social media kanalen bijvoorbeeld, waardoor mensen een positieve associatie met dit bedrijf opbouwen. Kopers delen de video omdat ze trots op hun toekomstige huis zijn, leveranciers en onderaannemers doen hetzelfde. Video maakt daardoor vaak voor een gedeelte vanzelf reclame. Win-win! En saai hoeft zo’n bouwvideo echt niet te zijn. Oordeel zelf maar:

Feestje in een Box – Promo video

Zaai Kweek en Eet Aalsmeer, Mobile Street Food en T1 Vintage Foodtruck hebben de handen ineengeslagen en samen een heel origineel concept bedacht: Feestje in een Box. Een interactieve online pubquiz, met bierproeverij die je geheel Corona proof met je vrienden kunt spelen. Gewoon thuis. Op de bank. Of in de tuin. Inclusief een razende reporter die jouw eventuele gewonnen prijs gewoon thuis komt bezorgen. Hoe leuk?!

Heb jij een eigen bedrijf en ben je ook creatief bezig met video? Of werk jij bij een bedrijf waar ze dat doen? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.