Verhuisvideo met Toren C sausje

Blog

Of ik ook een video kon en wilde maken met een lekkere dosis Toren C humor? Dat is wat Wendy Zondervan mij een paar weken geleden vroeg. Ze is adviseur communicatie en marketing bij AMOS Onderwijs in Amsterdam en ze wilde de verhuizing van het bestuurskantoor op een humorvolle manier aankondigen aan alle directeuren, leraren en andere medewerkers van hun scholen. ”Komen we ook eindelijk eens van dat suffe kantoorimago af”, lachte ze. En óf ik zo’n verhuisvideo wilde maken! Ik ging meteen enthousiast aan de slag met het script waar ik, na wat input, volledig de vrije hand in kreeg.

Mijn script werd goedgekeurd en na een paar weken stapte ik weer in de auto richting Amsterdam om de video op te nemen. Het is voor mensen die nooit met video of film te maken hebben gehad altijd even wennen. ”Huh, moet ik dat nóg een keer doen? Het stond er net toch ook al op?”, hoor ik bijvoorbeeld vaak. Maar om een video te maken die dynamisch is en daardoor leuk om naar te kijken, heb je verschillende camerastandpunten nodig. Toen ik dat had uitgelegd, kwamen veel mensen met eigen ideeën voor leuke shots. Heel erg leuk dat enthousiasme! En in het geval van deze video is een keertje extra met een verhuisdoos smijten natuurlijk helemaal geen straf 😉

Vóór de opnames maak ik altijd een zogenaamde shotlist, waarop ik uitwerk welke shots ik op wil nemen met welke personen op welke locaties. Maar vaak zijn de ideeën die op de dag zelf ontstaan een hele leuke aanvulling op het originele idee. Ruimte voor spontaniteit vind ik altijd erg belangrijk. Zo heb ik de scènes waarop de scooter wordt volgeladen met verhuisdozen nog even lekker aangedikt door collega Jimmy te laten zeggen: ”Je redt het wel zo, hè!”

Na de leuke opnames monteerde ik de video. Echt een feest, want ik zocht de meest suffe muziekjes op die de video nog grappiger zouden maken. Ik stuurde de video op (wat toch altijd wel weer spannend is) en na een paar minuten kreeg ik al een superleuke reactie van Wendy: ”Hij is SUPER!!!!!!!! Kan niet stoppen met kijken……” En een andere medewerker reageerde met: ”Iedereen is laaiend enthousiast en ligt in een deuk!” Dan weet je dat je werk geslaagd is. Gelukkig werk ik de komende tijd nog vaker voor deze leuke opdrachtgever. Hoewel deze video’s een stuk serieuzer van aard zijn, zal het zeker weer een feestje worden om aan te werken.

Wil je jouw bedrijf, product of dienst ook in de spotlight zetten? Neem dan eens contact met me op voor de mogelijkheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.