Personeel nodig? Laat een vacature video maken!

Blog

Als je een eigen bedrijf hebt (of personeelszaken verzorgd) en personeel zoekt herken je het vast wel: dat wordt steeds lastiger! Sollicitanten hebben in deze tijd de banen voor het uitzoeken en worden daardoor steeds kieskeuriger. Terecht natuurlijk. Dat jouw bedrijf een ontzettend leuke plek is om te werken, weet jij natuurlijk zelf wel, maar hoe breng je dat over op (potentiële) sollicitanten?

Laten we eerlijk zijn, vacatureteksten staan vaak vol met clichés. Nietszeggende zinnen als ”prettige werkomgeving met leuke collega’s”, ”wij zoeken een echte teamplayer” en ”een afwisselende en uitdagende baan binnen een snel groeiende organisatie” kom je eigenlijk in elke vacaturetekst wel tegen. Aan het eind van het liedje weet je als sollicitant eigenlijk nog steeds niet waarom dit bedrijf zoveel leuker is dan al die anderen. Dat moet toch anders kunnen? Dat dacht ik, en een heel leuk bedrijf hier in de omgeving, ook. Voor Kooyman B.V. gooide ik het daarom over een hele andere boeg en maakte ik een vacature video.

Waarom?

In een vacature video krijgt de sollicitant een veel beter en completer beeld van de werkgever. Hij of zij krijgt een kijkje op de werkvloer, ziet al wie zijn of haar collega’s eventueel gaan worden en wat de sfeer is binnen het bedrijf. Zo is het voor de sollicitant van tevoren al veel duidelijker of hij of zij een goede match is met het bedrijf. En dat scheelt jou weer werk.

Google en YouTube worden steeds vaker gebruikt voor het vinden van een leuke baan. Met een vacaturefilm skip je de saaie teksten en het vakjargon en breng je de juiste boodschap met emotie. Daarnaast zijn vacature video’s een originele manier van personeel werven; er wordt nog niet heel veel gebruik van gemaakt. Hierdoor valt de vacature op, wordt beter bekeken en de kans op een goede match is daarmee ook weer een heel stuk gegroeid.

Twee vliegen in één klap

Is het niet heel omslachtig om een video te laten maken voor het vervullen van een vacature? Ik zal je uitleggen waarom dit juist niet het geval is. Laat ik de video die ik voor Kooyman B.V. maakte als voorbeeld nemen. Hierin zijn de mensen die bij Kooyman werken prominent in beeld en aan het woord. Onbewust creëren de kijkers van de video hierdoor een band met de personen achter het bedrijf. Maar ook met het bedrijf zelf. Een sollicitant kan bijvoorbeeld denken: ”Wat een vakmensen daar, en volop gezelligheid. Daar zou ik wel willen werken!”.

Een (potentiële) klant van het bedrijf ziet met hoeveel plezier de mensen daar werken, dat ze vol passie met hun werk bezig zijn en vakwerk leveren. Die persoon krijgt dus ook een positief gevoel bij jouw bedrijf. Je vangt dus eigenlijk twee vliegen in één klap. De video kan zowel als vacature video en algemene promotievideo gebruikt worden. De video voor Kooyman heb ik in twee versies opgeleverd: ook eentje zonder de verwijzing naar de vacatures op de site, zodat deze versie meer gericht is op (potentiële) klanten.

Waar plaats je de video?

In het geval van Kooyman hebben we samen gekozen voor een wat algemenere video, niet toegespitst op één specifieke vacature. Ideaal als je, zoals in het geval van Kooyman, meerdere vacatures te vervullen hebt of de video de volgende keer dat je weer personeel zoekt opnieuw wil gebruiken. Ik maak gebruik van rechtenvrije muziek, dus je kunt de video altijd en overal plaatsen. Op de website van het bedrijf, de social media kanalen en in mailings.

Zie jij een vacature video voor jouw bedrijf ook wel zitten? Of wil je meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.