Even voorstellen

Blog

Sinds ik (Fleur, aangenaam) tijdens mijn studie Redactie & Mediaproductie een camera in mijn handen gedrukt kreeg, ben ik verkocht aan het maken van mooie video’s en raak ik er niet over uit gepraat (je bent gewaarschuwd). Via wat leerzame omwegen in de vorm van functies bij onder andere een castingbureau, een televisieproducent en zelfs bij een online juwelier, is nu Fris Film online! Een heus eigen bedrijf(je) dus! Omdat het internet al onpersoonlijk genoeg is zal ik mezelf én Fris Film in deze eerste blogpost eerst eens even aan je voorstellen. Wel zo persoonlijk (en gezellig)!

Ik ben Fleur, 26 jaar en ik woon met mijn vriend Berry en katten Puck & Storm in De Kwakel. Die katten zijn naast Berry trouwens mijn grootste liefdes. Ze staan tot grote hilariteit van mijn vrienden en familie zelfs in mijn ‘team’ vermeld hier op de site. Tja, als je eigen baas bent (en crazy cat lady) dan kan en mag dat allemaal en daar maak ik graag gebruik van 😉 Naast filmen en katten ben ik ook gek op andere dieren (zet me bij een paar koeien in de wei en je hebt geen kind aan me), ik kook en eet graag met vrienden en familie, lees veel boeken, ga regelmatig naar een concert, sta een paar keer per week op de yoga mat en boek regelmatig een (steden)tripje om nieuwe plekjes te ontdekken.

Op de fiets door Barcelona

”Daar moet je wat mee doen!”

Maar hoe is Fris Film nou eigenlijk ontstaan? Tijdens mijn studie Redactie & Mediaproductie in Amsterdam was ik veel bezig met communicatie en marketing, maar werd pas echt enthousiast als ik met bewegend beeld en het schrijven van teksten bezig mocht zijn. Daar kon ik al mijn creativiteit in kwijt. Ik maakte in mijn laatste studiejaar een documentaire over een docent van de Frank Sanders Akademie, waar ik de regie en eindmontage voor mijn rekening nam, en had de smaak vanaf toen goed te pakken. Daarna begon ik met het maken van filmpjes van weekendjes weg, vakanties en andere leuke momenten en kreeg daar heel veel leuke reacties van vrienden en familie op. ‘’Daar moet je wat mee doen!’’ Ondertussen had ik andere stages en banen waar ik (niet direct) bezig was met filmen en monteren. Ik verkocht telefonisch vakanties op een boekingskantoor, werkte bij een castingbureau in Amsterdam, verzorgde de marketing(communicatie) voor een webshop en zat in het productie- en redactieteam van televisieprogramma’s, maar dat zélf filmen begon wel heel erg te knagen.

Baan opzeggen

Toen ik vervolgens voor een bevriend stel die net ouders waren geworden een zogenaamde newborn film maakte, wist ik: dit is het! Het is zo ontzettend leuk om de enthousiaste reacties van mensen te zien op iets wat je helemaal zelf hebt gecreëerd! Die newborn video werd door de ouders doorgestuurd naar vrienden en familie en al snel had ik daardoor weer een nieuwe opdracht. Ik merkte dat mensen het leuk vonden en dat er vraag naar was. Dat was het moment waarop ik dacht: ‘’Dit móet gewoon mijn werk worden!’’. Ik werd er blij van en dit voelde totaal niet als werken!

Ik besloot ook video’s voor bedrijven te maken. Ik merkte na wat marktonderzoek dat veel mkb’ers en zelfstandigen geen budget hadden voor een bedrijfsfilm met drie nullen op de factuur en zag een mooi gat in de markt waar ik in wilde springen. Elke keer als ik een bedrijfsvideo voor iemand maakte en deze online werd gezet door de klant, kreeg ik weer nieuwe aanvragen. Ik besloot mijn baan op te zeggen en ervoor te gaan! Et voilà: daar is Fris Film!

Ik combineer hier met heel veel plezier mijn twee grootste passies: video en redactie, die elkaar ook nog eens heel mooi kunnen versterken. Ik heb er enorm veel zin in en hoop jou misschien binnenkort ook wel als klant te kunnen verwelkomen! Tot snel?

♥ Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.